2 lilla solcellelamper

2 lilla solcellelamper

Disse 2 små solcellelamper ligner ikke noget, man kan købe nogen steder jeg har set. Det er jo sådan set også meningen. De er opstået efter et besøg i Værdicentralen i Skanderborg, hvor jeg fandt dele til dem – en flad femmer pr. del. Dertil nogle plastiksolcellelamper købt i eftersæson sidste år, der er de ikke i særlig høj kurs, så formodentlig samme prisleje..

Lidt lim og ikke så meget mere

Fremgangsmåden eer næsten så enkel som den kan blive. Det der gør udslaget her, er ikke teknik, det er ideen. Og så det at få det til at passe sammen.

3 dele til en femmer hver, tilsammen bliver det en unik solcellelampe

Det eeneste, der ellers er brugt for at få lamperne til at hænge sammen er noget stærkt, dobbeltklæbende materiale. Lidt gummiagtigt og kan fjernes igen, lidt ligesom elefantsnot. Det kunne ligeså godt være en limpistol, der var brugt – eller noget kontaktlim. Blot det er noget vandfast.

Tapen bruges til at lime panelet fast til låget og til at lime delene sammen

Solcellepanelet er limet fast øverst, hvor glasset er helt transparent. De 2 dele limes fast i hinanden. Her er det let, for det passer ret præcist.

Og så skal de egentlig bare ses med lys i.

2 små lilla solcellelamper, helt unikke

Sådan blev de så. Jeg er meget tilfreds med dem. Der er virkelig sket et eller andet, taget i betragtning at de er bygget på solcellepaneler fra de helt simple, kedelige plastiklamper….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

seven + seventeen =