Flaskelys til alle

Flaskelys til alle

Jeg har brugt flaskelys et stykke tid. Det er egentlig genialt at man på et øjeblik kan sætte lys i en flaske, for eksempel en rødvinsflaske, og vupti har man en lampe, eller i hvert fald stemningsbelysning. Det er ikke svært, og heller ikke dyrt… 

Det mindre geniale ved flaskelysene er, at de bruger knapcelle batterier. Batterierne løber hurtigt ud og de kan ikke genoplades. Jeg tror ikke, de findes i genopladelig form. I hvert fald ikke noget, der er til at betale sig fra. Det kommer nok engang. Men lige nu er de stadig både besværlige og dyre i drift. 

Så jeg satte mig for at finde noget andet til mine lamper. Jeg har fundet et par ting. 

Den ene ting er flaskelys med solceller. De er geniale til at lave sjove flasker til solcellelamper. Og som enhver anden solcellelampe lader de op, og tænder selv når mørket falder på. Ikke så udbredte endnu, fandt dem på et tidspunkt i Jem og Fix, og har også fået nogle på Ebay. Nu, hvor tiden nærmer sig, hvor man begynder at kunne bruge solcellelamper igen, går jagten ind igen. Heldigvis kan disse solcellelamper skifte udseende/udtryk på et øjeblik, hvis jeg skulle finde en mere spændende flaske, vase – eller en eller anden ting, der kan bruges.

Flaskelys lavet til AA batterier

 

Den anden ting, jeg fandt, var flaskelys med AA batterier. Det betyder naturligvis, at jeg stadig skal skifte batterier, men det er betydeligt lettere end de småbitte knapbatterier. Men den rigtige gode nyhed er, at her kan jeg bruge genopladelige batterier. Det er ikke bare billigere (meget billigere) men også bedre for miljøet. De fleste genopladelige batterier kan idag oplades 500+ gange. Disse flaskelys er dog lidt tykkere, de passer ikke i alle flasker, men fred være med det. Går man i genbrug, er der SÅ mange muligheder. 

Det en ting, jeg har ledt efter, som jeg aldrig fandt. Jeg kunne godt tænke mig nogle genopladelige flaskelys. Jeg ved faktisk ikke om de eksisterer? Muligvis bare en ting, jeg forestiller mig? 

Flaskelys med knapcellebatterier beholder jeg dog. Ikke til daglig brug, men de kan bruges til festlige lejligheder, borddækning, gaveindpakning osv. 

Jagten på grønne og brune flasker 

Der er noget specielt ved de brune og grønne flasker, ikke mindst når man sætter lys i. De kan bruges med flaskelys, eller med lyskæder. De er rimelig nemme at få fat på i genbrug, for eksempel i form af gamle patentflasker. Og man kan bruge vinflasker, ølflasker, spiritusflasker osv. Efter at jeg er begyndt at sætte lys i disse flasker, begynder jeg pludselig at lægge mærke til, at jeg faktisk har flere flasker stående med kosttilskud, som, når ellers indholdet er brugt op, kommer til at ende med lys i. Heriblandt en flaske Kräuterblut. 

Jeg elsker lyset, som de giver. Jeg kan huske jeg for nogle år siden, så noget på Instructables, som var en instruktion til, hvordan man satte lys i gamle vinflasker. Det så skidegodt ud, men det betød, at man skulle skære glasset i stykker. Udover at være bøvlet, så det ikke helt ufarligt ud. Så det kom aldrig til at ske, for mit vedkommende. Men nu, med flaskelys, lyskæder osv. bruger jeg det mange steder, ude og inde. Og det er nemt, næsten for nemt. I hvert i forhold til at skulle skære glas ud for at kunne få en lyskæde ind. 

På billederne ses dels patentflasker i varierende størrelser, hvor patentproppen er fjernet. De er købt i genbrug for 5 kr. stykket. Den støre brune flaske, hvis oprindelse, jeg ikke kender, er også købt i genbrug. De andre flasker, øl og vin, er mere eller mindre bare kommet min vej. Jeg elsker det lys de giver. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × 4 =