LED gør det muligt

LED gør det muligt

Engang brugte vi glødepærer og halogenpærer, nogle rigtige strømslugere og brandvarme, så man skulle passe på, at de var langt væk fra alt brændbart materiale. Så kom lavenergipærerne, med det lidt underlige lys og ikke den bedste farvegengivelse.

Glødepæren var ikke kun en strømsluger, den var brandvarm

Idag er stort set al belysning LED, altså baseret på lysdiode. Farvegengivelse er tæt på det, vi kendte fra glødepærer, og pærerne er ikke varme. Det giver nogle fantastiske muligheder hvis man gerne vil lege med lys, lave sit eget lys.

Udover det er der nok værd at fremhæve, at LED har en meget stor holdbarhed og et lavt strømforbrug.

Brandfaren er væk, og lysdioder er bittesmå og kan derfor bruges på alle mulige måder. Mængden af muligheder er eksploderet. Det er bare at gå igang.

Star Light Night Dark Lights Led  - daniel94i / Pixabay
Lysdioder er bittesmå og afgiver minimal varme. Billede; daniel94i / Pixabay

Læg bare mærke til, hvor meget udvalget i lyskæder og andet dekorationslys er steget efter vi har fået LED. De små dimser kan et eller andet. Også noget, man selv kan udnytte. Som man selv kan lege med.

En ting er alle de ting, man kan købe. Mere interessant for mig, er alle de ting, jeg selv kan lave. Jeg elsker genbrug, så det er genbrugsmaterialer, jeg (fortrinsvis) leder efter. Jeg hører til dem, der mener, at det er meget sjovere end nyt. At det så også er billigere, nogle gange endda gratis, skal man jo ikke være ked af. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty − 8 =