Lyskunster

Lyskunster

Jeg elsker lys. Måske er det en miljøskade, jeg har arbejdet i en belysningsafdeling i en årrække. Om vinteren elsker jeg det, spredt rundt omkring i huset. Det skaber en speciel stemning, der midt i den mørke tid. Gerne med farver, mønstre osv. Stemningsbelysning. Om sommeren er det solcellelyset, gemt alle mulige steder i haven. Pludselig, når solen går ned, er det alle vegne. Det giver en hel speciel stemning. Det synes jeg er fantastisk – jeg er nu også nattemenneske.

Genbrug, genbrug og atter genbrug…

Jeg elsker også genbrug. At man kan holde ting i omløb. Løfte dem ud af affaldsstrømmen. Og så er der noget specielt ved at bruge ting til noget, de slet ikke er beregnet til. På engelsk er det “unusual uses” – på dansk kender jeg ikke noget passende udtryk. Så hvad jeg end laver, skal genbrug udgøre en så stor andel som muligt.

På den måde koster det næsten intet. Det er et plus, men ikke den eneste grund. For det er meget mere spændende at arbejde med genbrug. Man kan ikke bare få det, man vil have. Man kan få det, man nu engang kan få. For udenforstående virker det måske bøvlet. Men netop den måde at arbejde på, appellerer til fantasien.

De to ting prøver jeg at forene her på siden. 

Og nu vi er ved lys og unusual uses, kan man sagtens bruge lys til noget, der egentlig aldrig var meningen med det. Lys kan syes ind i tøjet (genbrugs, naturligvis), kan bruges i gaveindpakning, sættes på møbler, sættes i håret. Og sikkert også en masse mere, som jeg slet ikke er kommet i tanke om endnu.

At det kom til at hedde “lyskunster” er måske lidt tilfældigt. Søgte domænet lyskunst.dk. Det var naturligvis ikke ledigt. Og egentlig er det jo heller ikke kunst jeg laver, mere “sjov med lys”. Nå men pludselig var domænet købt – og det var så det….